Project omschrijving

Lekkernassûh

Lekkernassûh is een Haagse burgerinitiatief dat zich inzet om gezond, eerlijk en lekker eten toegankelijk te maken voor iedereen in de stad. Ons huidige voedselsysteem is groot en complex. Het is vaak lastig om de oorsprong van je voedsel te herleiden. Daarnaast leggen groenten en fruit vaak vele kilometers af. Lekkernassûh wil samen met de buurt, lokale boeren en tuinders een eerlijke en duurzame voedselketen creëren in en om Den Haag. Samen zorgen we voor verse groenten, uit de regio, geteeld zonder gif en kunstmest en zonder verpakkingsmateriaal. Er wordt uitgegaan van de natuurlijke cyclus van de streek en het seizoen. We zoeken boeren en tuinders zo dicht mogelijk in de buurt van Den Haag van wie we groenten en fruit afnemen die we verkopen in het wekelijkse groentepakket.

Een groentepakket bevat rond de zeven groenten per week. Wekelijks krijg je een mailtje met info over wat er in je pakket zit en je kiest zelf of je het pakket wilt afhalen of niet. Dit kun je online gemakkelijk zelf regelen en je zit nergens aan vast. Elke woensdag kun je je pakket afhalen bij één van de locaties in Den Haag bij jou in de buurt (tijdelijke bezorging mogelijk).

Lekkernassûh is op dit moment actief op diverse locaties in Den Haag. Elke locatie is uniek. Zo kun je op sommige locaties nog extra’s kopen zoals kaas, eieren en brood. En is er op één locatie een verpakkingsvrije winkel waar je een ruim assortiment kunt kopen aan bijv. rijst, bonen, noten en olijfolie.

Ook kun je helpen bij één van de Lekkernassûh markten door bijv. aan de slag te gaan in de opbouw van een markt, door kassa te draaien of schoon te maken. Zo kun je zelf je groente verdienen en support je het lokale voedselsysteem.

Bestel hier