Guidelines voor ondernemers

Verschillende initiatieven gingen je al voor! In Haarlem, Utrecht, Amsterdam en Rotterdam zijn al korteketeninitiatieven gestart om zo mooie producten bij de mensen thuis te krijgen. Ook jij kunt meedoen. Op deze manier krijgt al dat heerlijke eten een goede bestemming. Wij geven je een aantal tips uit de praktijk!

Samenwerken

Ga in jouw buurt op zoek naar een aantal producenten die in de problemen zitten door de horecastop. Bespreek met hen welke producten zij hebben en vraag ze hoeveel zij kunnen leveren. Zorg dat de verschillende producenten samen een pakket basisproducten kunnen leveren. Denk aan groenten, fruit, brood, zuivel, vlees. Of bedenk zelf een eigen actie! Je kan het zo simpel of gek maken als je wilt.

Verzamelen, inpakken en bezorgen

Ga op zoek naar een plek waar je dozen, zakken of kratten kunt verpakken en iemand die de distributie kan verzorgen. Momenteel zijn er veel leveranciers wiens wagens stil staan. Of betrek bijvoorbeeld horecapersoneel door ze te vragen met bakfietsen pakketten te bezorgen.

Zoek klanten

Open een appgroep, zet jouw bericht op social media en vraag jouw vrienden, familie, buren en vage kennissen of ze meedoen. Stuur ze een tikkie voor het gewenste bedrag en zorg dat alle bestellingen en afleveradressen worden bijgehouden. Leg een goede administratie aan.

Werk veilig

De gezondheid van jezelf en anderen is de grootste prioriteit. Zorg dat de dozen met maximale aandacht voor hygiƫne worden verpakt. Doe dat met mondkapjes op en met latex handschoenen aan. Zet de boodschappen op de stoep, houd anderhalve meter afstand indien je bij anderen in de buurt komt en vermijd contact.

Deel jouw acties

Deel al je acties via #supportyourlocalsNL zodat we jouw initiatief onder de aandacht kunnen brengen via social media en ons grote netwerk van ambassadeurs. Zo zetten we samen onze schouders eronder en geven we deze campagne landelijke, regionale en lokale bekendheid.

Heb je naar aanleiding hiervan nog vragen, kijk dan eerst even op deze pagina. Mocht het antwoord hier niet tussenstaan, dan horen we graag van je!