Over Support Your Locals

Support Your Locals was een landelijke campagne in 2020-2021 met als doel lokale voedselproducenten te steunen, zowel tijdens als na de coronacrisis. Met de campagne werd iedereen opgeroepen om zoveel mogelijk te kiezen voor producten van dichtbij. En dat werkte! Heel Nederland ging achter de ondernemers staan en maakte massaal gebruik van #SupportYourLocals-boxen. Hoewel de campagne inmiddels is afgerond, blijft het ondersteunen van lokale ondernemers een goede keuze. Dus ga hier vooral mee door! Weet wel dat deze website sinds januari 2022 niet meer actief wordt onderhouden en de informatie snel verouderd zal zijn. Check dus altijd de website van de initiatieven zelf voor de laatste updates.

De campagne is een samenwerking van Taskforce Korte Keten, en campagnebureau Food Cabinet en werd gedragen door een groeiend netwerk van lokale ondernemers en voedselproducenten door heel Nederland. Deze campagne is mede mogelijk gemaakt door steun van Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, alle twaalf provincies, Rabobank en Stichting DOEN.

Het idee voor de campagne ontstond toen Samuel Levie, eigenaar van onder meer worstmakerij Brandt & Levie en mede-oprichter van campagnebureau Food Cabinet, samen met ondernemers in Amsterdam een foodbox met kwaliteitsproducten samenstelde en direct ging leveren aan de inwoners van Amsterdam. Binnen een week bundelden ruim 50 lokale initiatiefnemers de krachten en sloten zij zich aan bij de beweging. Er zijn initiatieven in o.a. Utrecht, Rotterdam, Tilburg, Groningen en Haarlem ontstaan. Voor meer informatie over de resultaten van de campagne kijk je hier.  

Over Taskforce Korte Keten

De Taskforce Korte Keten verbindt alle regionale voedselproducenten- en initiatieven in Nederland. De stichting ondersteunt en versterkt de regionale dynamiek van korte voedselketens door kennis te delen, ontwikkeling te faciliteren en het momentum van korte ketens uit te bouwen tot een stabiele voedselketen. Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, LTO en Transitiecoalitie Voedsel zijn partner van de Taskforce Korte Keten.

Over Food Cabinet

Food Cabinet is hét campagnebureau dat werkt aan een voedselsysteem met toekomst. Met (online) campagnes, activaties, evenementen en programma’s maakt het gezond, duurzaam en eerlijk eten tot de norm. Het bureau werkt met een team van strategen en creatieven voor overheid, (branche)organisaties, NGO’s en merken met een missie.

Wil je in contact komen met de initiatiefnemers van Support Your Locals, kijk dan op de websites van Taskforce Korte Keten en Food Cabinet voor contactinformatie.