Contactinfo

Bekijk onze Q&A voor de antwoorden op de meest gestelde vragen. Heb je na het doornemen van alle informatie op deze website nog vragen, neem dan contact op via info@supportyourlocalsnl.nl

Ondernemers

Wil je zelf een initiatief starten of heb je vragen over jouw korte keten initiatief? Neem dan contact op met de Taskforce Korte Keten via de ondernemersdesk. Op deze pagina delen ze achtergrondartikelen en nuttige informatie, maar ook tools voor startende korte keten initiatieven. Kom je er niet uit? Stel ze een vraag!

Pers

Werk je in de media en wil je meer weten over dit initiatief? Neem dan contact op met Renée Hendrickx van Food Cabinet via renee@foodcabinet.nl.

Over Support Your Locals

Support Your Locals is een landelijke campagne met als doel lokale voedselproducenten te steunen, zowel tijdens als na de coronacrisis. Wij roepen heel Nederland op zoveel mogelijk te kiezen voor producten van dichtbij. Alleen mét jou kunnen deze producenten blijven zorgen voor de lekkerste lokale producten. Zodat samen eten het mooiste moment van de dag blijft. Zeker nu.

De campagne is een samenwerking tussen de Taskforce Korte Keten, en campagnebureau Food Cabinet en wordt gedragen door een groeiend netwerk van lokale ondernemers en voedselproducenten door heel Nederland. Support Your Locals is een open en inclusieve beweging. Consumenten en lokale voedselproducenten zijn onze ambassadeurs. Samen met hen zorgen we dat het aanbod én de vraag naar lokale producten steeds groter wordt. Deze campagne is mede mogelijk gemaakt door steun van Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, alle twaalf provincies, Rabobank en Stichting DOEN.

Het idee voor de campagne ontstond toen Samuel Levie, eigenaar van onder meer worstmakerij Brandt & Levie en mede-oprichter van campagnebureau Food Cabinet, samen met ondernemers in Amsterdam een foodbox met kwaliteitsproducten samenstelde en direct ging leveren aan de inwoners van Amsterdam. Binnen een week bundelden ruim 50 lokale initiatiefnemers de krachten en sloten zij zich aan bij de beweging. Er zijn al initiatieven in o.a. Utrecht, Rotterdam, Tilburg, Groningen en Haarlem.

Over Taskforce Korte Keten

De Taskforce Korte Keten verbindt alle regionale voedselproducenten- en initiatieven in Nederland. De stichting ondersteunt en versterkt de regionale dynamiek van korte voedselketens door kennis te delen, ontwikkeling te faciliteren en het momentum van korte ketens uit te bouwen tot een stabiele voedselketen. Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, LTO en Transitiecoalitie Voedsel zijn partner van de Taskforce Korte Keten.

Over Food Cabinet

Food Cabinet is hét campagnebureau dat werkt aan een voedselsysteem met toekomst. Met (online) campagnes, activaties, evenementen en programma’s maakt het gezond, duurzaam en eerlijk eten tot de norm. Het bureau werkt met een team van strategen en creatieven voor overheid, (branche)organisaties, NGO’s en merken met een missie.